Header achtergrond

Vrijeschool Nijmegen-Noord opent al in augustus 2024

De vrijeschool in Nijmegen-Noord komt er sneller dan verwacht: al in augustus 2024. We hebben er hier eerder over bericht op 31 oktober 2023 in Vrijeschool in Nijmegen-Noord komt er echt. De gemeente had er toen al haar zegen aan gegeven. Eind februari 2024 stuurde het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen echter een brief aan de gemeenteraad van Nijmegen over de Start dislocatie vrijeschool Meander in Nijmegen Noord. Daarin staat onder andere het volgende:

Bij de centrale aanmelding Schoolwijzer Nijmegen (februarimatching) bleek dat er voor Nijmegen Noord meer aanmeldingen van kleuters voor schooljaar 2024-2025 zijn dan plekken op de bestaande basisscholen. Om voldoende basisschoolplekken in Nijmegen Noord voor kleuters te realiseren, start schoolbestuur Pallas met ingang van aankomend schooljaar 2024-2025 een dislocatie van vrijeschool Meander. In deze dislocatie wordt komend schooljaar alleen vrijeschoolonderwijs voor kleuters aangeboden.

Voor deze oplossing is op 19 februari jl. gekozen door de Stuurgroep gemengde scholen (bestaande uit de schoolbesturen primair onderwijs en de gemeente Nijmegen) vooruitlopend op het nog te nemen besluit van de minister van OCW, dat schoolbestuur Pallas met ingang van 1 augustus 2025 een nieuwe vrijeschool (ook wel Waldorf onderwijs genoemd) mag vestigen in Nijmegen Noord. Zo’n constructie is twee keer eerder toegepast in Nijmegen Noord omdat besluitvorming en financiering voor een nieuwe school – vooral in nieuwbouwwijken – achterblijft op de aanwezigheid van nieuwe leerlingen.

De nieuwe school zal starten in het gebouw aan de Griftdijk, dat dit schooljaar nog in gebruik is als nevenvestiging van basisschool de Oversteek. Dit gebouw zal door de gemeente in gebruik gegeven worden aan Stichting Pallas tot gereed komen nieuwbouw in Zuiderveld.

Dat is heuglijk nieuws voor Nijmegen en omstreken! De Gelderlander besteede hier een dag later al aandacht aan in Nieuwe Nijmeegse vrijeschool opent nieuwe schooljaar al: ‘Is een uitdaging, maar vooral ook leuk’. Daarin wordt gemeld: De nieuwe vrijeschool in Nijmegen-Noord opent eerder dan verwacht: augustus dit jaar. Ouders kunnen hun kinderen tot 1 april inschrijven voor het nieuwe schooljaar, 2024-2025.

Vrijeschool Meander meldt op haar website onder Komt er een tweede vrijeschool in Nijmegen?: Stichting Pallas heeft een nieuwe vrijeschool opgericht in Nijmegen Noord met de voorlopige naam Waldorf aan de Waal. De inspectie heeft de minister een positief advies gegeven over onze plannen. In augustus 2024 opent de school haar deuren voor kleuters van alle leeftijden. Informatie over de inschrijving vind je hier.

Er is zelfs al een nieuwe website voor Waldorf aan de Waal. 

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op