Header achtergrond

Vrijeschool in Nijmegen-Noord komt er echt

Er komt waarschijnlijk tóch een vrijeschool in Nijmegen-Noord. Genoeg ouders steunen een initiatief en ook de gemeente geeft haar zegen. De nieuwe vrijeschool gaat ten koste van de komst van een nieuwe Conexus-school en komt in de wijk Zuiderveld. Zo meldde De Gelderlander op 29 oktober 2023, hier online te lezen. Wij berichtten hierover eerder op 15 september 2023 in Nijmegen Noord werkt aan een nieuwe vrijeschool. 

De enige andere vrijeschool in Nijmegen, Meander, is met 450 plaatsen te klein om alle aanvragen te honoreren. De nieuwe school draagt de werktitel Vacalis (dat betekent: aan de Waal) en zal waarschijnlijk tussen de 200 en 300 leerlingen kunnen herbergen. De hoop is dat een deel van de populatie van Meander naar Nijmegen Noord gaat, zodat er ruimte vrijkomt op Meander. Die school heeft nameliujk een regiofunctie voor kinderen uit omliggende dorpen, maar kan aan die behoefte nauwelijks voldoen.

De Gelderlander meldt dat het gemeentebestuur al een positief advies heeft afgegeven voor deze school in Noord. Daarmee gaat zij wel in tegen het gentlemen's agreement met de twee grote scholenkoepels dat zij om de beurt daar een nieuwe school mogen bouwen. Maar de vrijeschool heeft nu eenmaal 150 steunbetuigingen van ouders met jonge kinderen binnen, die hun voorkeur uitspreken voor de vrijeschool.

Foto: Bert Beelen / De Gelderlander

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op