Header achtergrond

Teleurstelling over Europese besluitvorming inzake GMO-etikettering

Demeter laat vandaag 25 januari 2024 weten zeer teleurgesteld te zijn over de uitkomst van Europese parlementaire besluitvorming, onder de titel: Agro industriële lobby wint wederom t.o.v. maatschappelijke belangen burgers.

Wij schreven hierover op 14 december 2023 in Odin-directeur Merle Koomans in Nieuwsuur tegen gentechnieken. Demeter schrijft nu op haar website het volgende:

Moties, massale handtekeningenacties, onafhankelijk onderzoek, het mag alles niet baten, de politiek - in dit geval de Milieucommissie van het Europees parlement - laat z'n oren hangen naar de industriële lobby en heeft vandaag gestemd voor toelating van een nieuwe generatie gentech-gewassen zonder etiketteringsplicht en zonder zorgvuldige risicoanalyses. Nog meer macht naar zaad/chemie bedrijven als Bayer en Syngenta. De winst is via patenten straks voor de industrie, nadelige maatschappelijke gevolgen zullen straks weer over de burgers worden uitgesmeerd. De pap is gelukkig nog niet volledig gestort, maar het wordt na vandaag wel nog ingewikkelder om deze ontwikkeling te stoppen. Juist de echt integraal duurzame landbouw wordt hiermee gefrustreerd in plaats van geholpen.

Lees hier het zeer informatieve persbericht van Demeter Internationaal.

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op