Header achtergrond

Opening vrijeschool Almere Oosterwold

Almere heeft zijn tweede vrijeschool gekregen, in Almere Oosterwold. Op vrijdag 8 september was de opening van deze tweede officiële vrijeschool in Almere, onderdeel van de Stichting Vrijeschool Almere. Deze stichting heeft ruim vijfhonderd leerlingen, verdeeld over drie locaties. De opening werd verricht door de onthulling van het naambord Vrijeschool Oosterwold.

De bouw van de nieuwe vrijeschool moet nog van start gaan in Oosterwold, in de buurt van boerderij Vliervelden en supermarkt Odin. Totdat die klaar is, krijgen de nu al honderd leerlingen les in een gebouw op de Danslaan in de Danswijk.

De website Almere deze week meldt: ‘Dat de nieuwe school er is gekomen, kwam voort uit het verlangen van een groep ouders uit onder andere Oosterwold. Die moesten voorheen naar de Muziekwijk reizen om hun kinderen te halen en brengen. De initiatiefnemers konden gebruik maken van de wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen. In 2021 waren de benodigde ouderverklaringen binnen, een jaar later werd de aanvraag positief beoordeeld door het ministerie.’

Ook 1Almere berichtte over deze opening.

Foto: Virginia van Slimming / Almere deze week

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op