Header achtergrond

Vereniging van vrijescholen met nieuw logo en website

De Vereniging van vrijescholen heeft een nieuwe website ontwikkeld en een nieuw logo. Zij zet zich in voor de belangen van vrijescholen en maakt zich sterk voor goed vrijeschoolonderwijs. Zij ziet ruimte voor het vrijeschoolonderwijs en de versterking ervan, schrijft zij op de website.

Met de nieuwe huisstijl laat de vereniging zien wie ze anno 2024 is en waar ze 100 jaar na de oprichting van vrijescholen voor staat: een overkoepelend orgaan voor vrijeschoolbesturen waar vanuit bezieling gewerkt wordt aan vrijeschoolonderwijs. De vereniging motiveert de vernieuwing als volgt:

Het nieuwe logo bevat de kenmerkende abgeëckte vormen en is geïnspireerd op de organische lijnen en kleuren van de kenmerkende architectuur van vrijeschoolgrondlegger Rudolf Steiner. Het symboliseert het oude wat we koesteren in een nieuw jasje.

Onze nieuwe huisstijl omvat een nieuw logo, lettertype en fris kleurenpalet. Met deze nieuwe visuele identiteit geven we meer bekendheid aan onze missie van verbindend, bezield en ontwikkelingsgericht onderwijs.

Ook de website van de vereniging is helemaal vernieuwd, passend bij de nieuwe huisstijl. Belangrijkste verschil met de oude website is dat op de nieuwe site de basisinformatie centraal staan. Het geven van heldere informatie over de vereniging en het vrijeschoolonderwijs. En een prominente rol voor de vacatures binnen onze scholen. Dat is waar de meeste bezoekers van de site naar op zoek zijn. Daarnaast is op de nieuwe site veel nieuw beeldmateriaal te zien en zijn teksten korter en toegankelijker geschreven.

Over wat we doen schrijft de vereniging:

Wij vertegenwoordigen vrije basis-, middelbare en speciale scholen in Nederland. Zij noemen zich vrijescholen of Waldorfscholen. In de politiek maken wij ruimte voor ons onderwijs. Daarnaast helpen we onze (aspirant-) leden met het oplossen van praktische vragen en beleidskwesties. Wij vinden samenwerken belangrijk zodat we van en met elkaar blijven leren. Daarom organiseren we ook bijeenkomsten waar onze (aspirant-) leden nieuwe kennis, ideeën en inzichten opdoen.

Vrijescholen hebben een eigen kijk op onderwijs, gebaseerd op de antroposofische menskunde van Rudolf Steiner. Hoewel elke vrijeschool uniek is, blijven we in gesprek met onze leden over de eenheid én verscheidenheid binnen de vrijeschoolbeweging.

We zetten ons in voor een positief beeld van vrijeschoolonderwijs. We geven heldere uitleg over onze pedagogische visie. En werken aan de naamsbescherming en beeldvorming van de termen 'vrijeschool' en 'Waldorf'.

Vrijeschoolonderwijs biedt een doorlopende ontwikkelingslijn van kleuterschool tot en met klas 12. Dit betekent dat wij werken aan een verlengde basisschooltijd, brede brugklas en tienercollege. En samenwerken met kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op