Header achtergrond

Nieuwe vrijeschool Breda heeft nog veel handtekeningen nodig

Er komt mogelijk een nieuwe vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Breda. De plannen daarvoor zijn vergevorderd. De school gaat lessen op mavo-, havo- en vwo-niveau aanbieden voor klas 7 tot en met 12.  Er zijn echter binnen een paar weken nog honderden handtekeningen nodig om hiervoor wettelijke toestemming te krijgen.

Breda heeft al een vrijeschool, het Michaël College. Ook die school biedt voortgezet onderwijs, maar bevindt zich op een campus aan de Emerweg waar Markenhage, Orium Lyceum en Michaël College zijn samengebracht onder één dak. Het voortgezet onderwijs van het Michaël College biedt alleen mavo-onderwijs en is in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen verbonden aan deze campus, uit de eigen onderbouw. In 2022 heeft de school zestig kinderen moeten afwijzen omdat er niet genoeg plaats voor hen was. Eigen leerlingen die willen doorstromen naar havo- en vwo-niveau kunnen bij de twee andere onderwijsvormen op de campus terecht, maar dat is geen vrijeschoolonderwijs.

De geplande nieuwe vrijeschool, met de naam Steiner College Breda, mikt daarentegen op leerlingen uit heel West- en Midden-Brabant. Ouders van leerlingen hebben zelf het initiatief voor de nieuwe school genomen door een stichting evoor op te richten. Het plan vormt een mooie aanvulling op de vrijescholen die in oprichting zijn in Bergen op Zoom en Roosendaal en de al bestaande in Breda en Tilburg. Maar er is ondersteuning van het initiatief door middel van een handtekeningenactie noodzakelijk. Op 1 november 2023 moeten die binnen zijn.

Gaan ze dat halen? Er zijn er zeshonderd nodig en ze hebben er pas honderdvijftig. Lees hier meer.

BN/De Stem heeft verschillende keren artikelen over deze ontwikkeling geschreven. Op 10 maart 2023, op 25 juni 2023 en het meest recent, op 12 oktober 2023. 

Hier is de website van het Michaël College te vinden.

Foto: Pix4Profs/ Ramon Mangold

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op