Header achtergrond

Middelbare vrijeschool in Arnhem gestart

Er zijn al twee vrijescholen in Arnhem, maar dan als basisscholen. Nu is daar ook een middelbare vrijschool bijgekomen., meldt de Gelderlander op 22 augustus 2023:

‘Arnhem kent vanaf volgende week een nieuwe vrijeschool voor voortgezet onderwijs. Die gaat beginnen met twee klassen van zeventien en achttien leerlingen, negen docenten en een afdelingsleider. Opvallend is dat weinig leerlingen van een vrijeschool komen, maar juist van een reguliere basisschool.’

De school wordt onderdeel van Leerpark Arnhem.  De Vereniging van vrijescholen liet eerder al weten:

‘De vrijeschool is aan een opmars bezig. Ook in Arnhem. In de wijk Malburgen zit al lang een vrijeschool voor basisonderwijs. Sinds een paar jaar is er een dependance in Arnhem-Noord, vlakbij station Arnhem Centraal. Die groeit erg hard.

Vrijeschoolleerlingen die naar de middelbare school gaan, moeten nu kiezen tussen regulier onderwijs of reizen naar Nijmegen, Zutphen, Deventer of Zeist, waar wel vrijescholen voor voortgezet onderwijs zijn gevestigd.

Twee ouders, Renate Spreij en Gijs Meijer, zijn daarom een initiatief begonnen om een vrijeschool in Arnhem op te zetten die voortgezet onderwijs biedt. Ze zijn op zoek gegaan naar een scholengroep die de nieuwe vrijeschool onder zijn vleugel wil nemen. Ze hebben nu onderdak gevonden bij Leerpark Arnhem in Presikhaaf. Dat valt onder de Christelijke Onderwijsgroep (COG).’

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op