Header achtergrond

Herinneringen ophalen aan de Noorderkroon in Enschede

De T. van de Blinkschool, basisschool De Kosmos en vrijeschool De Noorderkroon. Zo zullen de meeste Enschedeërs de school in de wijk Twekkelerveld zich het best herinneren. Ruim honderd mensen maakten zaterdag 14 oktober gebruik van de mogelijkheid om nog één keer door het karakteristieke schoolgebouw op de hoek Olieslagweg/Jupiterstraat te lopen. Oud-klasgenoten en zelfs een voormalige directrice haalden herinneringen op.

Zo schreef website 1twente op 16 oktober 2023 in Nog één keer herinneringen ophalen in markante school in Enschede: 'Een groot deel van mijn leven geweest' (inclusief een filmverslag van ruim drie minuten). 1Twente en Twente FM zijn sinds 2022 gezamenlijk een streekomroep voor heel Twente.

De laatste jaren was vrijeschool De Noorderkroon in het pand gevestigd. Afgelopen zomer is De Noorderkroon verhuisd naar een duurzamer schoolgebouw in Stadsveld. Voor het oude gebouw wordt een andere functie gezocht. Het bracht buurtbewoners die al hun hele leven in Twekkelerveld wonen op een idee: een open dag om nog één keer te kunnen binnenkijken in de plek waar zij een groot deel van hun jeugdjaren doorbrachten.

Het werd een groot succes. Meer dan honderd mensen zijn er komen kijken.

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op