Header achtergrond

Aardpeer heeft een nieuwe website

Aardpeer heeft zijn website vernieuwd. Zij schrijven: Wij veranderen de wereld, en jij kan er bij zijn! Iedereen die wil bijdragen aan een vitale bodem, gezond eten en grotere soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, is welkom.

Op 27 januari 2021 werd de nieuwe beweging Aardpeer gelanceerd. Aardpeer is een initiatief van Stichting BD Grondbeheer, Stichting Herenboeren NL, Stichting Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre, onderdeel van Triodos Bank. Samen willen ze landbouwgronden voor minimaal zeven generaties veiligstellen en zetten ze zich in voor de transitie naar een sociale en natuurvriendelijke voedselketen. Toegang tot betaalbare grond is hiertoe een belangrijke sleutel.

De nieuwe beweging zet zich met alle mogelijke middelen in voor de groei en ontwikkeling van natuurvriendelijk landbouw. Met deze aanpak kunnen boeren hun bestaande bedrijf omvormen of opbouwen naar een toekomstbestendig boerenbedrijf en wordt het voor nieuwe boeren (zij-instromers) mogelijk om natuurvriendelijk te gaan boeren.

Met Aardpeer slaan boeren, burgers en maatschappelijke organisaties de handen ineen om de transitie naar een sociale en natuurvriendelijke landbouw en voedselketen te versnellen. Aardpeer stelt boeren die willen werken aan een gezonde bodem, biodiversiteit en verbinding met hun omgeving in staat om gezonde voeding te produceren en tegelijkertijd een redelijk inkomen te realiseren.

 

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op